Tjekliste til ledere og til APV-arbejdet

Hent to tjeklister til en gennemgang af alle de vigtigste forhold omkring unges arbejde og arbejdsmiljø.

Hent tjeklisterne her
Del: - -

Løft, maskiner, kemi m.m.

Unge er særlig udsatte for arbejdsulykker - bl.a. fordi de ikke har rutine i at løfte og håndtere tekniske hjælpemidler og maskiner. Få inspiration til forebyggelse her.

Doitright.nu (hjemmeside): Med 10 korte film specielt til unge om at løfte, trække og bruge knive, stiger, palleløftere og maskiner på en sikker måde. Siden er udviklet af BFA Handel til brug i butikker og lagre, men kan også bruges i mange andre brancher.

Hvordandubedst.dk (hjemmeside): Små film og faktaark specielt til unge og nyansatte om at løfte og flytte varer på lagre og butikker - og hvordan bruger maskiner på en sikker måde. Siden er udviklet af BFA Handel til brug i butikker og lagre, men kan også bruges i mange andre brancher. Se film og fakta om arbejdet ved varemodtagelse, på lageret eller i butikken.

Pas på dig selv - når du løfter, trækker og skubber (pdf): En lille illustreret pjece, som viser de bedste måder at løfte og bruge rulleborde, palleløfter mm. Udarbejdet specielt til detailhandlen men kan bruges af alle.

 

Bevar rygggen - på lagre og vareterminaler: 12 små film om, hvordan du bedst løfter og håndterer byrder og hjælpemidler, når du arbejder på lagre og terminaler. Se også filmene med kommentarer af 'Kasse-Bent'...

 

Bygergo.dk (hjemmeside): Om arbejdsstillinger, løft, transport, arbejde i højden, støv og støj og brug af maskiner og tekniske hjælpemidler i byggeriet, men den kan sagtens bruges i andre brancher.

 

Beskyt huden - den skal holde hele arbejdslivet: Hudlidelser er mest almindelige erhvervssygdom i Danmark - og problemet rammer ofte unge medarbejdere. Læs her, hvad man kan gøre for at beskytte mod eksem og allergi på hænderne. 

 

Se brancherettede materialer 


Senest revideret den 20. december 2022