Artikel

Videohilsen ender i tragisk ulykke

Kampagnefilmen ”Videohilsen ender i tragisk ulykke” er optaget i et restaurationskøkken: En nyansat ung pige er så glad for sin arbejdsplads, at hun vil sende en videohilsen til sin mor. Desværre resulterer hendes bestræbelser på at ”fange stemningen” hos kokkene og opvaskerne i noget, der minder om et blodbad – og nok er det tomatsuppe og ikke blod, men suppen er kogende…

Videohilsenen til mor er set af mere end 9.000 unge – på facebook.dk/ungmedjob og YouTube

Se videoen

Den er en del af BAR Service kampagnen om unge og ulykker og det at være nyansat. Formålet er at give unge en sikker jobstart og samtidig give redskaber til både arbejdspladserne og den unge selv, så de mange ulykker for nyansatte kan undgås. Kampagnefilmene ledsages af den manende tekst: ”Hvert år kommer 2.700 nyansatte til skade – undgå at blive en af dem!”

Det er ret forudsigeligt i den 51 sekunder lange videosekvens, at det ender med en arbejdsulykke – som tilskuer er man ret spændt på, om den unge hovedperson skærer sig på knive, brænder sig på kogeblus, glider og slår hovedet el.a. – men man bliver alligevel forskrækket, da hun får kogende suppe over sig.

Facebook-kommentarerne er da også ret kontante: ”Det er fake – burde hun ikke tabe kameraet?” spørger én, hvilket prompte kommenteres af en anden: ”Selvfølgelig er det en fake, din tåbe – det er en REKLAME – get a life”