Et sundt arbejdsliv

Et sundt arbejdsliv

Værktøjer og andet indhold på hjemmesiden, som er udviklet af BFA Velfærd, er lavet i samarbejde med arbejdspladser, som har deltaget i BFA Velfærds projekter.
– 19 arbejdspladser har været med til at udvikle stressværktøjerne, og 40 nye arbejdspladser går nu sammen i et nyt  stressnetværk.
– 8 ledere har startet en historiestafet, som breder sig til mange andre ledere. 52 har allerede deltaget i historiestafetten og i et
coachingforløb.
– 12 arbejdspladser har deltaget i projektet ”et sundt arbejdsliv” om at bruge den anerkendende tilgang – også kaldet værdsættende
samtale.

Værktøjerne kræver motivation. Mange af hjemmesidens værktøjer er målrettet arbejdspladser, som er meget motiverede til at gå i gang med arbejdet. De er ikke beregnet til at slukke brande, men til at forebygge problemer og udvikle et godt psykisk arbejdsmiljø.

Værktøjerne kan bruges med eller uden hjælp. En del værktøjer er udarbejdet, så arbejdspladserne selv kan arbejde med dem, fx i form af en leder, en SR og TR, som en slags intern konsulentgruppe. Ofte kan der dog være brug for bistand fra andre – såvel interne som eksterne konsulenter, der kan hjælpe til i processen. Et kernepunkt i arbejdet med psykisk arbejdsmiljø er at finde ud af, hvor meget og hvor lidt man kan selv, og hvor man har brug for hjælp.

Gå til siden

Et sundt arbejdsliv

Udgivet af

BrancheFællesskabet for Arbejdsmiljø for Velfærd og Offentlig administration

UDDANNELSESRETNING
Omsorg, sundhed og pædagogik