Artikel

ungmedjob-napo

NAPO i … 20 års fødselsdagen

NAPO og hans arbejdskolleger er nu klar til at fejre 20 år med markedsføring af ”Sikkerhed med et smil”-filmene.

Napo fejrer sin 20-års fødselsdag på en ganske speciel måde… se her hvordan:  https://www.napofilm.net/da

“Napo in… 20th anniversary”

Serien med film om Napo er produceret ved hjælp af computergrafik. Napo blev som idé oprindeligt udtænkt af en lille gruppe kommunikationsmedarbejdere inden for arbejdsmiljø for at imødekomme behovet for informationsprodukter af høj kvalitet til at nedbryde nationale grænser og tage hånd om arbejdstageres forskellige kulturelle, sproglige og praktiske behov

Hovedfiguren Napo og hans venner (arbejdskolleger) udtrykker sig på et ordløst sprog. Deres historier har en informativ værdi. De fremprovokerer spørgsmål og opmuntrer til debat om særlige aspekter af sikkerhed på arbejdspladsen. Ind imellem giver de praktiske løsninger eller anviser veje derhen.

Figurernes rolle er at fungere som en appetitvækker til arbejdsmiljø gennem deres vindende væsen, sjove replikker, humor og muntre holdning til tingene. “Sikkerhed med et smil” er Napos bidrag til sikrere, sundere og bedre arbejdspladser.

Det er blandingen af undervisning, kulturel neutralitet og humor i et tegneserieunivers, der giver Napo-serien sin identitet. Napo er sympatisk, men skødesløs. Napo´s universelle sprog gør filmene ideelle for alle – såvel børn og unge som voksne. Hver scene er uafhængig af de andre og kan anvendes som én film eller enkeltvis.

Filmene er produceret i samarbejde med en række europæiske institutioner. Det Europæiske Arbejdsmiljøagentur i Bilbao har finansieret udviklingen af webstedet.

Den første film, der blev lanceret handlede om sikkerhedsskilte og ulykkesforebyggelse. De to seneste (2017) er ”NAPO på… sikker kurs” (færdselssikkerhed, vejtransport) og ”Napo i gang med… arbejdspladsvurdering online” (risikovurdering, forebyggelse af ulykker, sikkerhedskultur).

Napo-konsortiet har siden 1997 lavet en eller to film om året, og i øjeblikket planlægges der nye film om brand og eksplosioner, støv og sundhedspleje.