Artikel

Ildsjæl integrerer arbejdsmiljø i undervisningen på teknisk skole

Ungmedjob.dk-redaktøren har besøgt Aarhus TECH, hvor faglærer Eli Christensen fortalte om og fremviste en mængde spændende undervisningsmaterialer.

Eli Christensen underviser på indgangen Bygge- og Anlæg, hvor undervisning i arbejdsmiljø er højt prioriteret, bl.a. er dele af indholdet i den obligatoriske arbejdsmiljøuddannelse implementeret i pensum.

Eli underviser primært unge på maleruddannelsen – og det er bestemt ikke kedeligt at være elev hos Eli.
Undervisningsmaterialerne er ikke altid i bogform – faktisk tværtimod. Fra kasserne med ”hjemmelavede” (i ordets bedste forstand) undervisningsmaterialer fremviser Eli en guldgrube af dilemmakort, brætspil, terningspil, rebusser, små øvelser og ”class-building” kort, kort med før- og efter-tests, tegneseriestriber, vittigheder og meget andet.

Spillepladerne er ikke kun firkantede og af pap og kan ligge på et bord – de har mange andre former – og indimellem er det gulvet i undervisningslokalet eller gangen udenfor, som udgør ”pladen”. På samme tid får eleverne brugt rummet, brugt sig selv fysisk – og leget og grinet meget undervejs.

Eli Christensen underviser ud fra et princip om, at undervisning skal give udfordringer, læring og sjov for alle elevtyper uanset elevernes læringsstil. Eleverne får på samme tid faktuel viden om arbejdsmiljø og bliver styrket socialt.