Artikel

sikker jobstart app

I grundskolen bruger de arbejdsmiljø-apps

Man kan også bruge Sikker Jobstart-app´en i grundskolens ældste klasser

I januar 2015 lancerede BAR Service materialet ”Sikker Jobstart”, som primært var udviklet til undervisning af elever i servicefagene på erhvervsskolerne.

Nogle af missionerne er rettet mod et bestemt fag, men mange af dem er generelle og kan derfor anvendes til alle elever – således også til eleverne i afgangsklasserne i grundskolen. Ifølge Maria Glargaard, konsulent hos Branchearbejdsmiljørådet for Service- og Tjenesteydelser, har der på det seneste været en del folkeskolelærere, som har vist interesse for materialet.

Eleverne får små opgaver – missioner – som de løser ved hjælp af mobiltelefoner eller iPads og dokumenterer med fotos eller links. De mange indlagte opgaver og missioner sætter fokus på arbejdsmiljø og på elevernes personlige og faglige kompetencer. Materialet er udformet på en måde, som både gør det udfordrende og sjovt at arbejde med. Det består af en missions-app til eleverne og et ”cockpit” til underviseren.

Undervisningsmaterialet ”Sikker Jobstart” blev omtalt i Ungmedjob Nyhedsbrevet fra April 2015, hvor opslaget sluttede således: ”Hvis man som underviser ønsker at gøre brug af den gratis undervisnings-app, skal man sende en mail til Maria Glargaard (maria.glargaard@3f.dk) og oplyse følgende: 1. Fornavn og efternavn 2. UNI-Login brugernavn. Herefter vil man blive oprettet som bruger og få mere information via mail om, hvordan man kommer i gang med at bruge appen”. Det vil vi hermed anbefale undervisere i grundskolens ældste klasser og vejledere hos UU´erne at gøre.

Se mere her