Artikel

ungmedjob-fangerhvervs

”Fang Erhvervsuddannelserne” – nyt undervisningsmateriale til faget ”Uddannelse og Job”

Målet med initiativet er at give skoleelever et indblik i de mange spændende uddannelsesmuligheder, der er indenfor det erhvervsfaglige område.

”Fang Erhvervsuddannelserne” er titlen på nyt undervisningsmateriale til grundskolens ældste elever, som indeholder inspirerende og spændende opgaver, der lever op til pensum og derfor kan indgå som en del af den almindelige undervisning, både i de ”almindelige fag” og i faget ”Uddannelse og Job”.

Materialet tages i brug i undervisningen på skolerne i Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern, Skive og Struer Kommuner som forberedelse til besøget på DM i Skills 2018.

Skoleeleverne får med materialet indblik i 31 forskellige erhvervsuddannelser, og til hver uddannelse er der forslag til opgaver og beskrivelse af konkrete fagmål. Det er udarbejdet til undervisning i 1 – 2 lektioner, men den enkelte lærer kan naturligvis selv vælge hvor meget, der skal gås i dybden.

Konkret betyder det, at eleverne kan lære om uddannelsen som fx tømrer, anlægsgartner, mens de har matematik, mens fx uddannelserne til elektriker, bager og mekaniker knyttes til skolefaget fysik/kemi. Et af eksemplerne fra opgaverne, som er relateret sosu-uddannelserne, er knyttet til faget biologi.

Materialet består af pdf og powerpoint, som kan findes på skillsdenmark.dk