Artikel

klasselokale

Elever og lærere fra 8. og 9. klasse har taget aktiv del i udviklingen af nyt materiale

Til power point præsentationen “Unges arbejdsmiljø” hører der elevhæfte og lærervejledning til det nye undervisningsmateriale om unge fritidsjobberes arbejdsmiljø.

Undervisningsmaterialet er udviklet i samarbejde med lærere og elever i 8. og 9. klasserne på Sofiendalskolen i Haslev og Landsbyskolen på Amager. De tålmodige og engagerede ”prøvekaniner” har oplevet, at oplægget til materialet totalt ændrede form undervejs – mange gange. Og vi, der har udarbejdet materialet, har lyttet til kommentarerne, for det er jo vigtigt, at ”slutbrugerne” (lærerne og de unge selv) er tilfredse med resultatet.

Og det tyder det på, at de er.

Her er et pluk fra evalueringen fra Landsbyskolen:

Eleverne fandt gennemgangen god, informativ og tilpas afvekslende mellem selv at være aktiv og tage stilling til spørgsmål samt med vigtig info. Især Kahooten vakte begejstring

Materialet var let at gå til som lærer, dejligt med ekstra info under diverse dias. Nemt og lige til.

Hilsen fra Christina

Pluk fra evalueringen fra Sofiendalskolen:

Vi har nu afprøvet powerpoint med vores 9. klasser. Vi synes, det fungerer godt, og det er rart for os som lærere, at der er tilføjet noter/bemærkninger i kommentarfeltet.

Det er godt, at der er kommet Kahoot med. Vi synes, I er kommet rigtig godt i mål.

Tak for et godt og spændende samarbejde.

Vh Simon og Charlotte

Som bonus-materiale er de af slides´ene fra præsentationen, som indeholder fakta om unges arbejdsmiljø (Hvad er arbejdsmiljø og Regler for unge under 18 år, slides 18 – 34) lagt ind i en selvstændig præsentation. Den hedder ”Unges arbejdsmiljø. Elevmateriale” og kan printes ud til eleverne og gøre det ud for en slags grundbog om arbejdsmiljø for unge under 18 år. Hent materialet her

Herudover er der udarbejdet en kort lærervejledning ”Unges arbejdsmiljø. Til underviseren”. Heri beskrives formålet med materialet, hvordan det kan indgå i undervisningen og anslået tidsforbrug. Hent vejledningen her.