Artikel

ungeibutik

Den vigtige oplæring – om unge og arbejdsmiljø i detailhandelen

”Har I unge under 18 år ansat i butikken?” Sådan lancerer BFA Handel nyt materiale, som sætter fokus på de typiske forhold, som unge i detailhandelen skal kende til før de går i gang med deres arbejdsopgaver

Materialet består af en animeret instruktionsfilm, som den oplærings-og instruktionsansvarlige i butikken kan bruge til at komme omkring de områder, de unge arbejder med og i. Til filmen hører en tegning med oversigt over de forskellige arbejdsområder i butikken. Den kan bruges til dialogen om de unges arbejdsmiljø fx hvor er der gode forhold, og hvor er der forhold der kan forbedres.

Film og tegning er blevet til på baggrund af et projekt hos Coop omkring unges arbejdsmiljø gennemført af Team Arbejdsliv med støtte fra Arbejdsmiljøforskningsfonden.

Man møder varehuschef, souschef og nye, unge medarbejdere i to film, hvor de fortæller om deres gode erfaringer og hvad der er gjort for at få de unge inddraget og engageret i arbejdsmiljøarbejdet på arbejdspladsen. De unge har udarbejdet en quiz.

Filmene kan bruges til at synliggøre vigtigheden af, at de unge får en god start og oplæring, men også at det har stor effekt at inddrage dem i arbejdsmiljøarbejdet – både for ledelsen og de unge selv. Herudover er der til filmene produceret to små teasere (spots), som kan bruges til at sætte spot på vigtigheden af de unges arbejdsmiljø

Se animationsfilmen her
Se tegning her
Se film: Tag de unge med
Se film: Den vigtige oplæring
Spot til cheferne
Spot til de unge