Artikel

armi

Ar og Mi på tur – igen, igen :-)

Undervisningsmaterialet ”Ar og Mi på tur” om de to troldebørn Ar og Mi, som lærer grundskolens yngste elever om arbejdsmiljø, får ny aktualitet i lyset af skolereformen.

Det mener i hvert fald 3. a på Peder Syv Skolen i Viby Sj og deres lærere Christina og Kim. De har netop haft temauge og har her leget, spillet og eksperimenteret med Ar og Mi, Miv og Mav, Stubbi og Trul.

”Da vi skulle planlægge temaugen og medtænke, hvordan bevægelse skal understøtte læringen, kom jeg i tanke om det gamle Ar og Mi-undervisningsmateriale”, fortæller klasselærer Kim. ”Jeg kunne huske, at det indeholdt idéer til en masse eksperimenter rundt om på skolen.”

Onsdag formiddag i temaugen blev brugt på brætspillet ”Ar og Mi og Troldeskolen”. Det er ikke et traditionelt brætspil, hvor man udelukkende slår med terninger og flytter brikker – tværtimod – under spillet skal der synges, løftes skoletasker, hoppes på ét ben, gales som en hane og meget andet. Og kreativitet og samarbejde giver ekstra point.

Efter spillet kommenterede eleverne forløbet og sagde bl.a.  ”Der var ret meget motion i…”, ”Man skal løse sjove opgaver…”, ”Der var mange udfordrende ting…”, ”Det var sjovt at arbejde sammen med nogle, man ikke normalt arbejder sammen med” og ”Det var nogle gode spørgsmål…”

Se om materialet her